biberó

Coneixes les conseqüències
bucals de l´ús primerenc
del biberó?

Degut al fet que moltes mares no poden (o no volen) alletar el seu fill, el biberó sol ser l’eina utilitzada per alimentar-lo. Creiem important que les mares siguin conscients que l’ús del biberó (de qualsevol tipus) no fomenta el creixement i el desenvolupament dels maxilars i de la musculatura facial com la lactància materna

Amb el biberó el nen no tanca els llavis amb tanta força i els llavis adopten forma de "O", no es produeïx el buit bucal, es dificulta l'acció de la llengua, la qual es mou cap endavant contra la geniva per a regular el flux excessiu de llet i es manté plana.
Hi ha una menor excitació a nivell de la musculatura bucal que no afavorirà el creixement harmoniós dels ossos i cartílags.
El flux de llet en el biberó no requereix d'un moviment constant de la mandíbula i per això queda en una posició més endarrerida (distal). El biberó estimula un treball muscular però dels músculs equivocats (els buccinadors); els quals poden generar maxilars estrets i conseqüentment manca d'espai per a les dents i la llengua. Quan el bebè pren el biberó, fa servir el xumet o es xuma el dit , la llengua no arriba al paladar. L'amplària del paladar queda influenciada per l'objecte que es troba entre el paladar i la llengua.
Amb tots aquests factors, es pot instaurar primerencament una deglució atípica (incorrecta) que posteriorment pot ocasionar diferents tipus de maloclusions (malposicions dentàries).

Durant dècades el biberó (especialment el nocturn) ha estat relacionat amb càries precoç de la infància (anteriorment anomenat “càries del biberó”) degut al fet que el contingut del biberó sol romandre un llarg temps a la boca i ocasiona la desmineralització de l’esmalt dental de les dents de llet.

Els nostres consells sobre aquest tema són:

fototaza
Copyright © www.odontologiaparabebes.com
dracamilapalma@odontologiaparabebes.com
WebDesignPietruschka