erupció dental

Com ajudo el meu fill perquè l’erupció de les seves dents sigui menys molesta?

Les dents de llet comencen l’erupció a la boca a partir dels 5-6 mesos. Als 2-3 anys tota la dentició primària ha d’estar present. Les dents de llet són vint en total, deu per cada arc dentari (maxilar i mandibular). Les dents de llet han de romandre sanes fins que siguin substituïdes per les dents permanents, cosa que ocorre entre els 6 i els 12 anys d’edat.
D’una banda, moltes mares sostenen que els dies previs a l’erupció de les dents de llet els seus bebès tenen les genives inflamades, es troben més irritables, bavegen en excés, es duen tot a la boca i fins i tot poden presentar diarrees.
Generalment els bebès es calmen quan les mares els fan massatges a les genives amb el dit net o quan mosseguen coses fredes.
De l’altra, existeixen diverses alteracions relacionades amb l’erupció dental, que és un procés regulat genèticament, on influeixen també factors a nivell local.
Erupció de la primera dent
Erupció d´un queixal
Dentició primària completa
Persistència de les dents
de llet
Hematoma de erupción
Dentició primària completa
Els nostres consells sobre l’erupció dental són:
Una preocupació molt freqüent de les mares amb nens en edat escolar, és la presència de les dents permanents inferiors per darrere de les dents de llet que encara no han caigut (persistència). L´opció més aconsellable és l´observació ja que les dents de llet solen exfoliar (caure) soles per l´empenta de les noves dents i la llengua. L´extracció s´aconsella en casos on la mobilitat de les dents de llet no ha augmentat durant uns mesos de control.
Copyright © www.odontologiaparabebes.com
dracamilapalma@odontologiaparabebes.com
WebDesignPietruschka