fluor i segelladors

Saps que gràcies al fluor ha disminuït
dràsticament la càries en els
nens d’arreu del món?

El fluor ha demostrat ser una eina segura i eficaç per reduir la prevalença de càries en el món i detenir les desmineralitzacions de l’esmalt. Temps enrere es va recomanar el fluor sistèmic prenatal. No obstant això, es comprovà que no era tan efectiu perquè no se sabia en quina mesura travessava la barrera placentària, raó per la qual actualment es recomana la seva aplicació tòpica a dosis baixes però amb major freqüència.
Col-locació professional de fluor tòpic
Les decisions en relació a l’administració suplementària de fluor han de ser basades en el risc individual de càries. L’odontopediatra ha d’analitzar el risc de càries del nen per decidir sobre el tipus d’administració de fluor i la seva freqüència.

A la llar, la principal font de flúor tòpic (local) és la pasta dental. Com un excés de flúor ingerit pot ocasionar una fluorosis, en nens menors de 6 anys sempre recomanem que siguin els pares els quals col·loquin la pasta de dents en el raspall del seu fill per a tenir un millor control.

Per a beneficiar-nos de les propietats anti-càries del flúor en la pasta dental i alhora minimitzar el risc de fluorosis, hem de prendre en compte que:

Quantitat de pasta per a menors de 2 anys
Quantitat de pasta per a majors de 3 anys
Segelladors
Els queixals tenen superfícies rugoses, amb esquerdes i ranures, on es dipositen gèrmens i menjar, que hi romanen molt temps perquè que els pèls del raspall dental no aconsegueixen treure’ls. Els segelladors van començar a utilitzar-se als anys seixanta i han demostrat ser molt eficaços en la prevenció de càries.
Són unes capes plàstiques, primes, que s’apliquen sobre aquestes superfícies de mastegament, amb la finalitat d’evitar l’entrada de bacteris i menjar i d’aquesta manera prevenir la càries.
Els segelladors s’apliquen sobre dents sanes, estalviant diners i temps a llarg termini en prevenir l’aplicació d’empastaments i corones per eliminar la càries. Els segelladors són sans i eficaços, i la seva aplicació és senzilla i indolora. No obstant això, després de col·locar-los, és necessari visitar periòdicament l’odontopediatra per comprovar que no s’hagin desprès o gastat. Si fos el cas, arreglar els segelladors és un procediment molt ràpid i senzill.
Aplicació de vernís de fluor
Aplicació dels segelladors
Les nostres recomanacions respecte a aquest tema són:
Copyright © www.odontologiaparabebes.com
dracamilapalma@odontologiaparabebes.com
WebDesignPietruschka